Aylin från Mölndal pratade Västsahara på kongressen!

Aylin Fazelian från Mölndal, ombud på kongressen, var uppe i debatten om Västsahara och var ett av alla ombud som blev rörd av Stefans Löfvens tal.

Idag drar vi igång dag 3 av 5 kongressdagar. Debatterna börjar tidig morgon och fortsätter sent in på kvällen. Efter två nätter av inte mer än 4-5 timmars sömn börjar kroppen känna sig något sliten, men att vara trött är inget alternativ. Ännu har vi många debatter och viktiga frågor kvar att driva!

Gårdagen var intensiv. Jag som egentligen dragit mig från att gå upp i talarstolen, var uppe hela 4 gånger! Det hade jag verkligen inte trott. Det gick helt enkelt inte att sitta tyst när så många hjärtefrågor behandlades. Mina inlägg handlade om att fria Västsahara från ockupation, att ställa krav på att alla EU:s medlemsländer respekterar grundläggande fri- och rättigheter, samt att Sverige ska driva en mer human migrationspolitik.

Vi fick också lyssna till Stefan Löfven, vars känslofulla röst darrade när han beskrev det fruktansvärda dådet i Stockholm. Talet lämnade ingen oberörd. Det är verkligen fantastiskt hedrande att få vara ombud. Att få driva på den socialdemokratiska politiken, göra sin röst hörd och att tillsammans med så många kompetenta kamrater samlas i vår breda rörelse.

Det verkliga jobbet gör vi dock utanför Svenska Mässan. Snart närmar sig valet och vi har en enormt viktig uppgift i att möta våra medborgare, prata politik och värna ett mer medmänskligt Sverige. Kamrater, vi ses på barrikaderna!

Aylin Fazelian

facebook Twitter Email