Både ris och ros när Socialdemokraterna mötte hällesåkersborna!

När Socialdemokraterna i onsdags mötte hällesåkersborna för att diskutera om ortens utveckling hade närmare 60 personer mötte upp för att lämna synpunkter på Hällesåkersgården.
Marie, Stefan och Tomas diskuterar och förklarar.

Mötet inleddes av Stefan Gustafsson (S) Kommunalråd och Tomas Angervik (S). Det blev ganska så rakt på direkt kan man säga. Det fanns många synpunkter på hur eftersatt man tycker den kommunala servicen är i Hällesåker. Självklart kom frågan om belysningen på Hällesåkersvägen upp. Marie Östh Karlsson (S) Kommunstyrelsen ordförande, fanns också på plats och försökte ge ett svar.

Det framkom tydligt att det finns väldigt starka åsikter om hur man anser att Hällesåker ska utvecklas och i vilka delar. Efter drygt en timmas stormöte, där det stundtals var ganska heta diskussioner, så bjöds det in till fika och diskussioner över kartor i mindre grupper.

I dessa diskussioner så berättade flera medverkande på mötet att man tyckte det var bra och positivt att vi kommit ut för att diskutera frågan. Under den timman som bordsdiskussionen pågick så kom det fram många synpunkter och idéer på vad som kan vara en god utveckling av Hällesåker. Inte minst på var man ska bygga och var man inte ska bygge.

Många bra diskussioner med boende i Hällesåker blev det

Äldreboende/seniorboende, lekplats, affär samt utökad kommunal service var några av synpunkterna. Flera markägare berättade att dom är intresserade av att sälja, alternativt, exploatera sin mark med bostäder. Det var helt enkelt en gryta av idéer som kokade samman där i Hällesåkersgården. Och när mötet var slut så dröjde sig flera kvar för att fortsätta diskussionen.

 Nu kommer Socialdemokraterna att

Tomas Angervik lyssnar intensivt.

sammanställa de idéer som kom in, bearbeta dom tillsammans med stadsutvecklare och arkitekter och återkomma till Hällesåker och berätta hur ett framtida Hällesåker ser ut. Det handlar om att gemensamt med dom som verkar och bor i Hällesåker försöka ta det framåt. Någon gång i månadsskiftet maj/juni beräknar Socialdemokraterna vara tillbaka på Hällesåkersgården igen.

facebook Twitter Email