Som undersköterska är det självklart att rösta på Socialdemokraterna!

Elpida Georgitsi från Mölndal, undersköterska, fackligt engagerad i kommunal och politisk aktiv, ser det som en självklarhet att rösta på Socialdemokraterna i höstens val!

För 13 år sedan valde jag att utbilda mig till undersköterska. En utbildning som jag läste på Vuxenutbildningen i Mölndal och sedan fick jag en tillsvidare tjänst inom äldreomsorgen i Mölndals stad.

Att arbeta med människor varje dag är oerhört lärorikt, jag har lärt mig mycket från alla underbara människor som jag har lärt känna under de åren, både från pensionärer och kollegor.

Det har hänt väldigt mycket inom äldreomsorgen dessa åren. När en artikel om äldreomsorgen publiceras i tidningen är det oftast med ett negativt perspektiv.

Det är väldigt sällan det skrivs om det fantastiska arbete som undersköterskor gör. Varför lyfts det inte fram vilken betydelse dessa professionella och kompetenta undersköterskor har för våra äldre? Varför skrivs inte hur viktiga de är?

Det är vi, undersköterskor, som varje dag, kväll, natt, helger, julafton dvs dygnets alla timmar, året runt, befinner oss på arbetsplatsen för arbeta, för att bidra till en meningsfull vardag för våra äldre. Varje dag.

Jag valde att läsa till undersköterska för att jag ville det. För att det är ett yrke där man gör nytta för en annan människa.

Jag vet att det finns stora utmaningar inom äldreomsorgen och att det är ansträngt läge. Men jag vill lyfta undersköterskans yrkesroll.

Jag är stolt undersköterska, stolt för att alla mina kollegor som utför ett fantastisk arbete. För att jag vet att de arbetar med hjärtat.

Jag är inte nöjd med hur det ser ut inom äldreomsorgen idag. Läget gör att yrket blir mindre attraktivt och yrkesstatusen sjunker.

Vi som arbetar i staden inom skattefinansierad verksamhet blir naturligtvis beroende av vilka politiska partier som styr kommunen, därför att den politiken är den som blir verklighet i våran verksamheter.

Snart är det val och det är upp till väljarna att bestämma vilken styrning de vill ha i kommun, region och riket. För mig går utökad och förbättrad välfärd före skattesänkningar.

Jag kommer att lägga min röst på Socialdemokraterna och jag hoppas att vi får en socialdemokratisk ledd majoritet i både i Mölndal, regionen och i riket.

Elpida Georgitsi
Undersköteterska

facebook Twitter Email