Toppkandidat till EU-parlamentet

Under dagen den 17 januari 2019 presenterade Socialdemokraterna och Lena Rådström Baastad toppkandidaten inför valet till Europaparlamentet som sker nu i maj.

Heléne Fritzon blir Socialdemokraternas toppkandidat i Europaparlamentsvalet
Nu står det klart att nuvarande migrationsminister Heléne Fritzon blir förstanamn på Socialdemokraternas lista i valet till Europaparlamentet i vår.

Heléne Fritzon är 58 år och har lång erfarenhet av tunga politiska uppdrag, däribland 25 år som kommunalråd och 12 år som ledamot av Socialdemokratenas verkställande utskott.

Arbetet i Europaparlamentet spelar en avgörande roll för Sverige när det handlar om viktiga politiska frågor som krafttag mot högerextremister och fokus på fler schyssta jobb. Jag är därför glad och stolt över förtroendet att Socialdemokraternas partistyrelse har placerat mig som första namn på EU-listan, sa Heléne Fritzon (S).

Partisekreterare Lena Rådström Baastad pekar på att valet till Europaparlamentet i maj kommer bli ett av de viktigaste hittills, inte minst med tanke på den framväxande högerextremismen i Europa, och kommenterar valet av Heléne Fritzon så här:

Socialdemokraterna kommer spela en viktig roll för att bekämpa den europeiska högerextremismen, men också de orättvisor och klyftor som göder högerextremismen. Därför är jag stolt över att en så erfaren och kompetent person som Heléne Fritzon blir vårt förstanamn i Europaparlamentsvalet, sa Socialdemokraternas partisekreterare Lena Rådström Baastad.

Fakta om Heléne Fritzon

-Född 1960.
-Bor utanför Kristianstad.
-Utbildad lärare.
-25 års erfarenhet som kommunalråd.
-Tolv år i Socialdemokraternas verkställande utskott.
-Tio år som ordförande för Socialdemokraterna i Skåne.
-Medlem i SKL:s svenska delegation i Europeiska regionkommittén 2013-2017. -Migrationsminister och biträdande justitieminister 2017-2019. -Representerat Sverige på ett flertal ministermöten om en gemensam migrationspolitik i EU.

facebook Twitter Email