Vanlig undersköterska blev politiker

Therese Aronius från Kållered skriver om hur viktig politiken är för de som är anställda i offentlig sektor och att det var det som fick henne att engagera sig politiskt.

I slutet av högstadiet när det var dags att välja gymnasium så var det självklart för mig att välja omvårdnadsprogrammet för att bli undersköterska. Jag visste redan som barn att jag ville hjälpa andra med det som de inte längre klarade på egen hand. Mina tre år på gymnasiet var lärorika och givande men jag längtade ut i arbetslivet för att få praktisera mina kunskaper.
Jag var en stolt färdigutbildad undersköterska som gemensamt med mina kurskamrater sprang ut med studentmössa från Krokslätts vårdgymnasium som första avgångskull år 1995

Tänker jag tillbaka så kan jag inte minnas att vi pratade politik hemma, men med det jag vet idag, så var det snarare partipolitik som aldrig nämndes. Idag vet jag att det finns inte mycket att prata om som inte är politik, allt som ingår i det dagliga livet är politik.

Att arbeta som undersköterska är ett tungt men givande och berikande arbete. Som undersköterska så möter man många olika människor med olika öden och förutsättningar. Arbetet är stimulerande eftersom alla unika möten gör att ingen dag är någon annan lik.

Efter ett flertal år i yrket fick jag det fina uppdraget som arbetsplats- och skyddsombud för fackföreningen Kommunal. Genom dessa uppdrag fick jag ny insikt i hur viktig politiken är för de anställda, politikerna är de anställdas yttersta arbetsgivare. Detta var en av anledningarna till att jag började engagera mig politiskt. Jag insåg att om jag vill ha en förändring så måste jag ta eget ansvar, det hjälper inte att bara utnyttja rösträtten var fjärde år.

Som politiker vill jag vara med att ta bra beslut för Mölndals bästa samt för dess invånare, ung som gammal. För mig är det viktigt att Mölndal utvecklas och inte bara är en genomfart, jag vill att fler stannar till och tar del av vår fina stad.

Som tonårsmamma så tycker jag att våra unga är mycket viktiga, de är vår framtid. Jag vill vara med att fatta bra beslut som får våra barn och unga att få en bra och trygg grund att stå på inför vuxenvärlden.

Mitt motto; Det vi ger till våra barn när de är små, det får vi en gång tillbaka när de är stora.

Therese Aronius
Socialdemokraterna Mölndal

facebook Twitter Email