Aktuellt från Utbildningsnämnden

Nu växer Mölndal och med det så växer behovet av utbildning. Sedan hösten förra året startade en ny nämnd med sin verksamhet. Med frågor som ska vi skala upp vår verksamhet eller skala ner den. Gemensamt kom vi fram till att Mölndal ska vara en bra aktör för utbildning i Göteborgsregionen och för våra invånare. Denna utveckling är också någonting som börjar att visa sig. Under dagarna efter sommaren har skolorna i Mölndal startat igång och efter ett halvår med den nya utbildningsnämnden och uppskalningen så kan man minst säga att vi är igång. Franklins gymnasium har öppnat, Krokslättsgymnasiet utökar och Frejagymnasiet får ännu fler elever.  

I mitten av augusti öppnade för första gången Franklins gymnasium. Ett gymnasium som under föregående och nuvarande utbildningsnämnd tagits fram för att kunna utveckla vår kommuns utbildningsverksamhet. Med inriktning på life science och med ett extra samarbete med både Astra Zeneca och Göteborgs universitet är det ett projekt som man med spänning kan följa.  

På Krokslättsgymnasiet så har förändringarna setts genom att inriktningen på skolan specificeras. Med fokus på lärlingsprogram och vissa nationella program så kommer det att profilera sig som ett lärlingscentrum. Framöver planeras det även att utökas med bland annat handels- och administration samt barn- och fritid med en möjligheten till lärlingsplatser för programmen.   

Sist men inte minst så har vi Frejagymnasiet. Under året så har de fått ett ökat elevantal genom sin goda verksamhet och utbildning. Med olika program som hotell och restaurang har de en bra möjlighet för kunskap men också praktik i deras egna restaurang som finns vid aktiviteten. Ett ställe som är omtyckt av många. 

Den utbildningsverksamhet som vi driver och ständigt utökar kommer föra Mölndal vidare, inte bara som som utbildningsaktör men också som kommun. 

Therese Aronius

Vice ordf. Utbildningsnämnden

Jacob Wihlborg

Utbildningsnämnden 

Martina Enghardt

Utbildningsnämnden

facebook Twitter Email