Vår politik

Socialdemokratin vill forma ett samhälle grundat på demokratins ideal och alla människors lika värde och lika rätt. Fria och jämlika människor i ett solidariskt samhälle är den demokratiska socialismens mål.
– Socialdemokraternas partiprogram

Detta utdrag kommer från Socialdemokraternas partiprogram och beskriver mycket av den politik vi driver. Vi tror på ett samhälle som präglas av demokrati och fria människor. För att alla människor dock ska vara lika fria krävs det jämlikhet. Är människans värde inte samma för alla kommer vissa ha större makt att påverka samhället och på så sätt en större frihet än andra.

Vi strävar efter detta samhället där alla är jämlika. Oavsett din bakgrund ska du ha lika stor möjlighet att klara dig i livet och uppfylla dina drömmar. Det är därför vi Socialdemokrater till exempel vill satsa så mycket på skolan och välfärden. Oavsett vem du är eller hur mycket pengar du har så ska du kunna få den vård och omsorg du behöver och den bästa utbildningen var du än bor. Det är på denna väg vi kan jämna ut klyftorna i samhället och gå i rätt riktning mot det jämlika samhället.

Just nu sitter vi Socialdemokrater i opposition i Mölndal. Detta innebär dock inte att vi slutar att kämpa. Vi fortsätter kampen för en bättre skola, ett tryggare Mölndal och för en förbättrad äldreomsorg.

Vill du veta mer, eller kanske vad vi står i just din favorit fråga? Tveka inte att höra av dig till sap.molndal@gmail.com

facebook Twitter Email