Partikongressen i Göteborg inledd!

Här kan du se lite bilder från den Socialdemokratiska partikongressen i Göteborg som inleddes idag!

Detta bildspel kräver JavaScript.


Nu har den Socialdemokratiska partikongressen i Göteborg startad. Den öppnades av partisekreterare, Lena Rådström Baastad. Partiordförande och Statsminister Stefan Löfven befann sig i Stockholm med anledning av gårdagens attack i centrala Stockholm. Han var dock med och hälsade till kongressen via länk.

Öppningen av kongressen hade bantats kraftig med anledning av gårdagens händelser. Efter en tyst minut och ett kort inledningsanförande av partisekreterare så fick vi lyssna på Hästpojken som framförde en sång. Därefter valdes kongresspresidium samt en del annan formalia innan kongressen ajournerades för temagrupper.

Dessa pågår fram till klockan 20.00 första dagen och utgör sen grunden till justeringar i de politiska riktlinjerna. Sent ikväll så startar kongressens första plenadebatt.

Flera volontärer finns på plats från Mölndal för att hjälpa kongressdeltagare och ombud rätt. Kongressinvigningen besöktes också av flertalet partikamrater från Mölndal. Nu fortsätter kongressen och avslutas på onsdag.

Läs mer om kongressen här

facebook Twitter Email