Rösta solidariskt!

Läs Emil Forsbergs text om varför det är viktigt att rösta solidariskt. Emil är Socialdemokrat och aktiv i Mölndal.

Min uppgift här idag, är att ge er en annan bild av samhället än vad ni normalt får via facebook och de sociala medierna.
Min uppgift är att ge er besked om, vilket alternativ som står upp för dig och mig.

Vi möter just nu ett väldigt stort politiskt intresse. Medborgarna har upplevt stor oro, de vill ha besked i de stora sakfrågorna. Hur vi i denna stora internationella oro ska, klara migrationen, välfärden, bränderna?
Solidaritet är svaret på denna oron.

Ni som är här idag,har hört och läst om brandkatastrofen som härjar ute i de svenska skogarna. Bränderna slog ner som ett blixtnedslag, snabbt och skoningslöst i vårt land. Elden sprider sig i en hastighet som aldrig tidigare skådats i Sverige under modern tid. Familjer har fått lämna sina hem, utan att plocka med sig något annat än de allra nödvändigaste. Familjehemmet fick de lämna, där bilder på barnen, mamma, pappa, syskon eller någon annan nära släkting som betyder väldigt mycket för dem finns. De har fått lämna saker som de fick i födelsedagspresent från mormor som gick bort förra året, klänningen från det fantastiska bröllopet, bilen som skulle bli något helt fantastiskt om några år. Den nya poolen som byggdes klart för några månader sedan. Allt detta och mycket mer därtill som nu kommer försvinna i ett hav av eld.

De slår hårt åt mot landsbygden, djur och människor. Landet Sverige som vi känner till som ett välfärdsland med trygghet och solidaritet, klarar inte av det som nu händer i skogarna i Gävleborgs län med flera.
Anledningen till att vi inte idag kan hantera dessa bränder är på grund av politiska beslut, sedan flera mandatperioder tillbaka. När skattesänkningar och individualism spred sig i Sverige, som elden i skogarna vi idag ser.
Vi gick från solidaritet, när man tänker på gruppen och samhället. När man var del i något större, man ville bygga gemensamt och ställde upp för varandra. Vi var enade kring tanken om det Svenska Folkhemmet. Där de rika bidrar lite extra och de svaga blir stärkta. Vi var enade kring tanken om allas lika värde. Sverige som byggts upp under 1900-talet är inte sig likt. 2000-talet kommer vara en mörk period i Sveriges historia, med individualism, besparingar och katastrofer som avlöser varandra medans vi står handfallna. Idag finns en stark rörelse som arbetar efter filosofin om att “ hjälpa de på plats “ och att “ EU-arbetet är förödande “.
Hade vi idag haft pengarna som lagts på skattesänkningarna.
Personalen som fick lämna sina jobb, på grund av besparings kraven som finansierade skattesänkningarna hade vi idag varit bättre rustade.
Men nu är vi i en situation som inte längre är hanterbar, där vi behöver hjälp av andra länder.

Där vi inte längre har resurser att ta hand om oss själv.
Där vi inte kan släcka bränderna utan måste förlita oss på Norge, Italien,
Tyskland och Danmark med flera, för att slippa att se hela Sverige i lågor.

I dagarna kom 40 stycken brandbilar med 120 brandmän till Ljusdal för att visa solidaritet, med livet som insats för människor de med största sannolikhet aldrig träffat eller kommer träffa i framtiden om det inte hade varit för branden som nu härjar. Vi kommer att få stå i evig skuld till dessa personer och alla andra som gör allt de kan, för att rädda Sverige och de människor som bor i landet.

Därför att utan solidaritet byggs inga broar, utan murar.
Låt aldrig ett människoliv få en prislapp.

Därför att år 1989 revs berlinmuren och skapades en möjlighet.
En möjlighet att bygga och förbättra tillsammans.

9 september är det val i Sverige, rösta på ett parti som inte vill bränna ner landet utan ett parti som arbetar för solidaritet, där alla är lika värda!
Rösta på Socialdemokraterna i valet!

Tack för mig
Emil Forsberg

facebook Twitter Email