Mitt första maj: Dara Said Saber

Vad socialdemokratin och 1 maj betyder för mig

För mig socialdemokratiska arbetarpartiet är mer än ett parti. Det är en folkrörelse som är djupt förankrat bland folket och medborgarna. En folkrörelse som vill mobilisera och engagera många i arbetet för dem grundläggande idéerna, rättvisa, demokrati och jämlikhet.

Sedan pandemin bröt ut har regeringen spenderat över 400 miljarder kronor på att trygga ekonomin för sjukvård och äldreomsorgen, rädda svenska jobb och stärka tryggheten för dem arbetslösa. Det är också värd att nämna i Mölndals kommun var en ab dem första i Sverige som införde snabbtester inom äldreboenden. Detta gav en önskat resultat och på det sätt kunde man minska smittspridningen och så att färre avled till följd av covid-19. På grund av den globala pandemin, så har regeringen varit tvungen spendera pengar i form av ekonomisk stödpaket för att motverka massarbetslöshet, minska smittspridningen och trygga den svenska välfärden. Detta betyder att vi står infor enorma utmaningar för dem kommande två eller tre decennierna. För att vi ska bygga ut vårt välfärd måste vi behålla sunda statsfinanser, samt spendera och investera sparsamt och klokt.

Vi socialdemokrater strävar efter och vill visa att tillväxt och hållbart miljö kan förenas. I dag har Sverige inte råd med att låta ojämlikhet, segregation eller bristande jämlikhet på arbetsplatser rund om i vårt land ska stå i vägen för människors kreativitet och kompetens utveckling. Jag vill att Sverige skall bli ett föredöme som ekologiskt hållbar nation. Det är en övergripande vision för framtiden.

En vision som ryms inom övertygelsen att samhällets alla sektorer ska kunna utvecklas sund och miljö-ekonomiskt hållbart. Därför vill jag uppmana dig om att, kom och engagera dig oss socialdemokrater. Kom och forma framtiden Sverige tillsammans med oss. Kom och fira första maj med oss.

facebook Twitter Email