Det börjar bli löjligt, Gerhard Bengtsson (M)!

Det har blivit något av ett insändar-race i Mölndals-Posten mellan Gerhard Bengtsson (M) och Patrik Karlsson (S). Här kommer Patrik Karlsson sista svar till Gerhard gällande vattenkraften i Forsåker!

Det här blir sista gången jag svarar Gerhard Bengtsson (M). Han har skrivit flera insändare i Mölndals-Posten gällande småskalig vattenkraft på Forsåker. Han har också vädrat sin åsikt i fullmäktige på ett ganska oförskämt sätt mot vår projektledare. Vi har helt enkelt inte samma åsikt i frågan. Gerhard har dessutom uppfattningen om att han vet och kan frågan, trots att han inte har all information.

Till slut blir ett lite löjligt så nu känns det som att det är dags att avsluta den verbala pajkastningen. Kanske borde jag ta till Hans Roslings ord; ”Du har fel och jag har rätt, det är inget att diskutera”. Men jag nöjer mig med nedanstående text till Mölndals-Posten som svar till Gerhard.

Svar till Gerhard Bengtsson (M)
Det är bra att Gerhard Bengtsson (M) räknar och funderar på vad som är bra och dåligt med småskalig vattenkraft i Forsåker. För Mölndala Fastighets AB:s del har vi redan konstaterat att detta är bra för området. Vi anser att det tillstånd som redan finns fortfarande gäller. Skulle det vara annorlunda så kommer vi självklart att ansöka om förnyat tillstånd.

Jag har aldrig påstått att det måste installeras turbiner i avledningsröret, detta har Gerhard, som så mycket annat fått om bakfoten.

Om vår bolagsordning kräver att Mölndals stads fullmäktige ska ta ställning till om ett av bolagen i konsortiet ska få bygga småskalig vattenkraft i Forsåker, så kommer den frågan att underställas fullmäktige. Jag är övertygad om att den i så fall kommer att vinna bifall.
Med det avslutar jag debatten med Gerhard Bengtsson (M) om framtidens småskaliga vattenkraft i Forsåker.

Patrik Karlsson (S)
Ordförande i Mölndala Fastighets AB

facebook Twitter Email