1:a maj i Mölndal: Bra tal, bra sång och ett befriande ösregn!

Marie, Jacob och Aylin talade och regnet strilade när Socialdemokraterna höll sitt 1:a majfirande i Stadshusparken i Mölndal. Närmare 150 personer deltog och lyssnade på talarna i Stadshusparken. Pernilla Övermark som är ordförande för Socialdemokraterna hälsade välkommen, Mikael ”Mille” Andersson underhöll och LO Fackens ordförande i Mölndal, Johnny Blomgren avslutade mötet.

Marie Östh Karlsson talade om att skattebetalarnas pengar ska stanna i välfärden och om att stoppa vinstjakten i den svenska skolan. Som kommunstyrelsens ordförande pratade hon om hur väl Mölndal har utvecklats under de senaste åren och vilken

Marie Östh Karlsson avslutade sitt tal med att sjunga ”Det gåtfulla folket” ackompanjerad av Mikael Andersson.

framtidstro hon ser hos mölndalsborna och företagarna i Mölndal. Hon kände också en stor styrka i det brottsförebyggande arbetet som sker i BRÅ och tillsammans med Polisen. Hon avslutade sitt tal med att rikta sig mot barnen, och berättade att allt börjar med barnens drömmar. Drömmar som lätt glöms på vägen mot vuxenlivet, men hur viktigt det är att tillsammans med barnen hålla tag i dessa drömmar.
 Innan hon lämnade scenen så sjöng hon under Milles ackompanjemang ”Det gåtfulla folket”

Jacob Wihlborg, SSU:s ordförande i Mölndal talade om vikten av utbildning. Den ligger till grund för att kunna leva. Utan en utbildning kan man inte få jobb, kan inte lätt försörja sig. Förutsättningen för en god skolgång och utbildning är därmed grunden för ett gott liv, sa Jacob. Han avslutade sitt tal med att prata om klimatet.

Jag vill uppnå ett fossilfritt Sverige, men det måste göras på rätt sätt. Att uppnå detta är inte lätt. Naturvårdsverkets siffror visar att vår användning av fossila källor minskar, dock är detta samtidigt som att Sveriges användning utomlands ökar. Det vi gör är alltså bara att förflytta användningen någon annanstans. Vi måste ta starkare tag kring denna fråga.

Jacob Wihlborg, SSU ordförande i Mölndal.

Vi har bara en planet och inte 4,2 som det skulle behövas om alla levde som vi genomsnitt gör i Sverige. Hur detta görs finns det många olika åsikter om, regleringar, subventioner eller skatter. Det viktigaste är att det gör skillnad på riktigt och att det hjälper. Här gäller det inte att bara tänka bäst för sig själv, planeten är till för alla, avslutade Jacob Wihlborg sitt 1:a majtal.
Aylin Fazelian, riksdagskandidat, inledde sitt tal med att prata om internationell politk, och kriget i Syrien, men också hur glad hon var över möjligheten att få kandidera till riksdagen.

Partivänner, jag inser att jag så oerhört lyckligt lottad över att kunna göra det som jag gör. Att kunna lägga ner så mycket av min tid på politik och på att påverka samhället, att ha fått förtroendet att kandidera till något så stort som Sveriges riksdag. Men jag kan inte undgå att tänka, att någonstans där ute sitter en tjej just som jag. Hon har också drömmar, driv och visioner om att bidra till en bättre värld. Men hon är fast i ett flyktingläger.

Aylins tal innehöll till stora delar en utblick över världen och vikten av internationell solidaritet. Men hon avslutade genom att berätta varför valet den 9 september är viktigare än någonsin. Så här avslutade Aylin sitt tal.
– Vänner, kommande val är viktigare än någonsin. Det är ett val som visar på en ideologisk skiljelinje inom svensk politik. Mellan

Aylin Fazelian, riksdagskandidat från Mölndal

Moderaterna, med Sverigedemokraterna i spetsen, som vill göra stora nedskärningar i vår välfärd, för att finansiera skattesänkningar för de allra rikaste. Och mellan oss som vill göra fortsatta investeringar i vår gemensamma välfärd.
Vad som står på spel är att vi riskerar att vakna upp efter valdagen och finna ett Sverige styrt av Moderater med stöd av Sverigedemokrater, ett unket parti med rötter i nazismen. Och vi är inte naiva, vi förstår mycket väl att Sverigedemokraternas stöd inte kommer gratis. I en blåbrun röra, riskeras såväl våra demokratiska värderingar som tryggheten i vår välfärdsstat.

Det måste vi med all kraft motarbeta fram till valdagen den 9 september. Det är vi skyldiga de modiga generationer innan oss som har slitit för våra rättigheter och det är vi skyldiga generationerna framöver som ska växa upp i vårt land.

Vänner, i ett Sverige och en omvärld präglad av många utmaningar att lätt att tappa hopp. Men det är inte ett alternativ. Vi påminner oss själva om att det är inte första gången fascismens vindar blåser över Europa. Det är inte första gången vi hör marscherande stövlar trampa på våra gator. Det finns bara ett sätt att slå tillbaka dessa krafter, det är när vi gör det tillsammans. Kamrater enade vi stå, söndrade vi falla. Nu bygger vi Sverige starkt framåt, tillsammans.

facebook Twitter Email