Elpida Georgitsi

Avtalsmässig frukostpåse på fredag?

På fredag är det kollektivavtalets dag i Sverige. Den infaller numera varje år den 17 mars. Kollektivavtal är ett skriftlig mellan arbetstagareorganisationer och arbetsgivareorganisationer som reglerar arbetsvillkoren på arbetsmarknaden. Tjänstepension och försäkrad på jobbet är en del i kollektivavtalet också.

Varje arbetsgivare som har tecknat kollektivavtal innebär att deras anställda har schysta villkor och löner enligt det avtalet som gäller för de. Genom kollektivavtal får de anställda trygghet och inflytande och arbetsgivarna får arbetsfred och branschanpassad flexibilitet.
 
Den svenska arbetsmarknadsmodellen är unik och vi socialdemokrater värnar om den svenska arbetsmarknadsmodellen. Tyvärr fanns det inte en majoritet i riksdagen för regeringens förslag om att kräva kollektivavtal vid offentlig upphandling. 

Socialdemokraterna i Mölndal tillsammans med LO Mölndal kommer uppmärksamma kollektivavtalets dag genom att dela ut frukostpåsar vid Knutpunkt Mölndalsbro på morgonen nu på fredag den 17 mars. Från klockan 07.00 finns vi på plats.

– Om du tycker frukostpåsen är avtalsmässig vet vi inte, det får du avgöra själv:) Men den är till för att uppmärksamma en av de viktigaste hörnpelare som finns på svensk arbetsmarknad, kollektivavtalen, säger Elpida Georgitsi, facklig/politisk ledare i Mölndal.

facebook Twitter Email