Stefan Gustafsson

Be om ursäkt Marcus!

I en debattartikel anser Stefan Gustafsson (S) att Marcus Claesson (L) ska be elever, föräldrar och personal på Almåsskolan om ursäkt för hans vilja att utsätta dom för besparingar som medför stora miljöförsämringar.
Marcus Claesson (L), kommunalråd i Mölndal.

Marcus Claesson (L) är ute på sociala medier och sprider osanningar om utvecklingen i Lindome. Han påstår att kommunen räknat fel i kalkylerna kring sporthallen och ombyggnationen av Almåsskolan. I själva verket är det omständigheter som PCB i fogar och eternit i väggar som nästan varit utan isolering som orsakat de fördyringar som Marcus ondgör sig över. Det går inte att lappa o laga i all evighet som Marcus verkar tro.

Vi som är ansvariga nu skulle kunna ta din inställning i frågan och lägga så lite pengar som möjligt i detta projekt men det innebär att sporthallen blir en idrottshall med dålig isolering och dyr att värma upp, dessutom utan omklädning dusch och toaletter.

Läktare för publik (nja), en skola som inte uppfyller kraven! Projektet blir billigare, men jag tror att elever, föräldrar och personal uppskattar att vi investerar i dom, och i det här fallet, i Lindome. Du verkar inte heller ha några dubier över att PCB, eternit och kalla utbildningssalar lämnas kvar som ett dåligt och miljöfarligt alternativ?

Eternit som i värsta fall blir genomspikad av den nya fasad som sätts utanpå av den som ville göra en billig åtgärd kan i värsta fall nå ventilationen och då är eternit livsfarligt. Jag som Socialdemokrat vägrar att vara lika cynisk som dig och kommer fortsättningsvis investera i våra projekt för att våra kommunmedborgare skall känna sig trygga att det blir bra milj, god kvalité med rätt materialval. Almåsskolan är våra barn, lärares och övrig personals arbetsmiljö!

Jag tycker att Marcus Claesson (L) borde be elever, föräldrar och personal om ursäkt om för den risk du är beredd att utsätta dem för i din strävan att spara pengar kortsiktigt.

Socialdemokraterna och Majoritet Mölndal satsar nu på att ge Lindome en skola och en sporthall som kommer att fungera över tid hålla hög kvalité, vi ser det som en god investering för medborgarna!

Stefan Gustafsson (S)
Kommunalråd

facebook Twitter Email