I november händer det. Dags för partikongress!

Mellan den 3 – 7 november är det äntligen partikongress! Socialdemokraterna går till kongress i Göteborg och det är många viktiga handlingar det ska beslutas om. Vad är det för politik vi vill att vårt parti ska driva i valrörelsen 2022 står bland annat på dagordningen. De politiska riktlinjerna tillsammans med hundratals motioner ska leda vägen framåt. Det är dags att forma partiets inre arbete och välja en helt ny partiledning då både Stefan Löfven och Lena Rådström Baastad lämnar sina poster.

I Göteborgsområdets delegation finns Mölndal på plats. Tomas Angervik och Elpida Georgitis som ombud och Jacob Wihlborg som ersättare kommer alla tre finnas på plats i kongresshallen på Svenska mässan. Eftersom arbetet är så omfattande delas kongressens politiska områden upp mellan ombuden.

Elpida har fått fokusområden kring arbetsmarknad och säkerhet. Dessa områden innefattar mycket kring arbetsmarknaden och hur vi ska få ordning på den. Gällande säkerhet är det mycket fokus på kärnvapenfrågan, frågor kring EU och bistånd. I övrigt handlar det också om krig, fred och säkerhet. Vilken försvarspolitik vi ska driva och hur vi som parti kan driva på för en mer säker värld.

Tomas områden fokuserar mer på ekonomi, jämställdhet och bostadspolitik. Dessa områden innefattar skatter och offentlig upphandling. Det är hur vi ska få ordning och reda i den svenska ekonomi och på finansmarknaden. Vidare inkluderas även områden kring missbruk, en god socialtjänst och jämställdhetsfrågor, där även bostadspolitiken vävs in.

Som ersättare ges inga specifika områden men Jacob har valt att fokusera mer på områdena som rör klimat och miljö. Hur Sverige ska bli världens första fossilfria välfärdsland och hur utsläppen av koldioxid i världen ska gå ner.

Som ni ser är det mycket arbete framåt och vi ska ta fighten. För en bättre välfärd, bättre klimat och en säkrare värld. Nu bygger vi det starka samhället tillsammans!

Mölndalsdelegationen

facebook Twitter Email