Karin Vedlin

Karin Vedlin lämnar som ordförande i Kultur & Fritid i Mölndal

Karin Vedlin (S) lämnar uppdraget som ordförande för Kultur- och Fritidsnämnden i Mölndal.

Karin vedlin har varit ordförande för nämnden sedan valet 2014, tidigare var hon dess vice ordförande. Karin har också varit ordförande för LO Facken i Mölndal, ett uppdrag som hon lämnade förra året.

Anledningen till att hon nu lämnar ordförandeuppdraget i Kultur- och Fritidsnämnden är att hon har fått utökade arbetsuppgifter i sitt civila arbete som är svåra att tidsmässigt kombinera med ordförandeuppdraget.

Karin är också ledamot av kommunfullmäktige i Mölndal samt Regionfullmäktige i Västra Götaland. Uppdrag som Karin kommer att behålla tillsvidare.

– Det har varit fantastiskt roligt att vara ordförande i Kultur- och Fritid, men det tar mycket tid i anspråk. Jag kommer helt enkelt inte att kunna kombinera det med mitt jobb i framtiden, men självklart kommer jag sakna uppdraget och gänget i nämnden, säger Karin Vedlin.

Arbetarekommunens ordförande, Pernilla Övermark, beklagar Karin Vedlins avhopp, men har förståelse för att uppdraget tar tid och man måste satsa fullt ut om man ska kunna ha ett politiskt uppdrag på den nivån. Nu blir det valberedningen som ska skaka fram en ersättare för Karin, ett arbete som redan startat.

facebook Twitter Email