Mitt första maj: Lisa Andersson

Frihet och feminism

Mitt namn är Elisabeth men de flesta känner mig som Lisa. Jag är socialdemokrat och det är jag stolt över. Det som gör mig stolt är att vårt parti länge arbetat för att alla ska få samma frihet.

Frihet att klara dig ekonomiskt
Frihet att kunna utbilda dig
Frihet att få tycka det du vill
Frihet att få vara den du är

Nu tänker du att detta är väl inte socialdemokrati? Jo för mig är det för jag tror inte på att pengar ska avgöra allt, vilken utbildning dina föräldrar har, ingen ska tystas av någon och alla ska med. Jag vill att du och jag tillsammans fortsätter kämpa för tyvärr är det långt kvar till ett jämlikt och jämställt samhälle.

Där vi ses nästa gång är i Kvinnoklubben Mabel. I kvinnoklubben är feminismen ännu starkare och diskussionen är stark. Du känner dig trygg och hämtar kraft i systerskapet.

Tillsammans kan vi.

facebook Twitter Email