Tomas och P automaten

Parkeringen i nya gallerian blir digital!

I den nya gallerian som öppnar under 2018 i Mölndals innerstad så kommer det att vara digital registrering för de över 1200 parkeringsplatserna som det byggs för. Där kommer de första två timmarna att vara gratis. Även i SCA huset där vi tagit fram en speciell app kommer det att vara digital registrering. De allra flesta p-platserna i SCA huset är till för de anställda. Men en del av platserna i bottenplan kan nyttjas av allmänheten efter klockan fyra på eftermiddagen.

Mölndals Parkering AB (Mpab) ligger i framkant när det gäller att se möjligheter och fördelar med ny teknik. Vi har mött både ris och ros för det. Självklart har en del tyckt att det varit besvärligt att anpassa sig efter den nya tekniken. Men vi får inte glömma bort att de allra flesta tycker det är positivt med den nya tekniken som införts. För oss handlar det om att skapa enhetlighet och enkelhet för våra kunder som väljer att parkera i Mölndal.

Fördelar med telefonparkering är att du inte behöver oroa dig för sluttiden. Sitter du hos frisören, handlar eller är på ett viktigt möte så avslutar du din parkering när du är klar. Du betalar bara för tiden du har stått parkerat. På de ställen där det är gratis parkering så övergår det automatiskt till betalparkering efter att utgången tid på gratisparkering upphört.

– Jag har förståelse för att det kan vara lite krångligt till en början med den nya tekniken, säger Tomas Angervik ordförande i Mpab. Men när man väl lärt sig den, så vill man inte vara utan den, den är oerhört smart och effektiv och gör det betydligt enklare att vara flexibel som bilist, avslutar Tomas.

facebook Twitter Email