Se bilderna från GOS kongressedelegation här!

Låt oss bjuda på ett litet bildspel från förberedelsearbete inför den Socialdemokratiska partikongressen som äger rum i Göteborg mellan 8 - 13 april.

[slideshow_deploy id=’665′]
Jag är delegationsledare för Göteborgsområdets Socialdemokratiska Partidistrikts kongressdelegation. Det är lite speciellt att vara delegationsledare, men inte ombud. Jag ser från min position tio ombud som har fördelat kongressens olika områden mellan varandra.

Ombud som sliter med texter som funderar på vad partistyrelsen menar med sina riktlinjer. Ombud som står stabilt i Socialdemokratins mylla ute i sina arbetarekommuner. Där förs diskussionerna om hur det är i ”verkligheten” idag i Sverige. Den verkligheten bryts nu mot de politiska riktlinjer som kongressen ska anta. Med tanke på de diskussioner som varit i min kongressdelegation skulle jag bli förvånad om inte riktlinjerna förändras och utvecklas kraftigt under kongressen.

Det vore naturligtvis helt bortkastat med en kongress om man inte som ombud (partikongressen består av 350 ombud) får den stora möjligheten att föra in ”verkligheten” i de politiska riktlinjerna. Jag menar inte att riktlinjerna är overkliga, eller skönmålande, men de är höga politiska ambitioner som måste brytas mot den verklighet som våra ombud befinner sig i. Våra ombud är redo, dom har förberett sig noga för att göra sina förändringar och förbättringar av de politiska riktlinjerna.

Kongressen startar i Göteborg den 8 april. Det kommer att bli en härlig kamp om hur man vill forma framtiden. Partistyrelsens riktlinjer möter 350 hungriga, pålästa, viljestarka ombud och 10 av dom kommer från Göteborgsområdets partidistrikt och dom är laddade!

Patrik Karlsson

Du kan läsa mer om kongressdelegationen här!

facebook Twitter Email