Skejtparken i Kållered invigd!

Kultur och fritidsnämndens ordförande Karin Vedlin (S) och ledamot Estelle Hwatz (S) klippte det röda bandet och med bubbel i glasen skålade de för alla Kållereds Skejtförenings nya park och för Kållereds fritidsgård och Samhällsarbete som kämpat med att bygga parken.  Erik Rimsten som har "hållit ihop" projektet påtalar att det alltid är tusen pers inblandade i ett sådant här projekt och han är stolt över alla inblandade  

– Det är med delade känslor jag står här idag säger Karin Vedlin. Å ena sidan så har de ungdomar som under lång tid stred för sin skateramp på näridrottsplatsen i Våmmedal blivit vuxna. Å andra sidan så har det som en gång var en ramp blivit en hel Skejtpark.

Estelle Hwatz säger att hon fortfarande minns den kille som på ett kvällsmöte 2009 ställde sig upp och sa till de vuxna att de bara tänker på sig själva och inte på de yngre. Hon blir nu glad av att se barn, unga och föräldrar trivas så bra tillsammans på det som redan blivit en populär mötesplats.

Gamla Ekenplan sprudlade av aktiviteter. Korvgrillningen skedde i den permanenta cementgrillen, ett Pridetält fanns på plats där man visade upp sina fina tryckta prideväskor och t-shirtar. Självklart bjöd de in samtliga till Pridefestivalen den 10 juni. Man kunde också få sitta ner och måla terrakottakrukor.

På skejtbanan var det fullt med både barn och ungdomar, alla åkte med väldig respekt och tog hänsyn till varandra så de inte krockade. Alla måste också bära hjälm och de äldre fungerar som ledare åt de yngre.

Mölndals skateboardförening har med David i spetsen hjälpt Mölndals stad att designa skejtparken.  Katta Sterner hoppas på att fler mölndalsbor oavsett ålder och kön kommer att hitta en meningsfull fritid i parken.
Kållered fritidsgård vill tillsammans med skejtföreningen bygga vidare på parken och utveckla verksamheten.

facebook Twitter Email