Socialdemokraterna på verksamhetsbesök hos Brixly

Den 8 september var vi socialdemokrater i Mölndal och vår riksdagsledamot Joakim Järrebring från distriktet, på besök hos byggbolaget Brixly i Mölndal. Från Socialdemokraterna Mölndal representerades vi av Tomas Angervik, ordförande i Arbetarekommunen, Joakim Kahlman, ombudsman från Byggnads samt ledamot i Tekniska nämnden och Kåre Widenqvist, ledamot från Miljönämnden och Arbetarekommunen.  

Vi hälsades välkomna av Markus Brink, Brixlys VD, Elin Andersson, affärsutvecklingschef och Ahmed Raji, snickare hos Brixley. Markus presenterade företaget och dess historia, bolagets värderingar och mål. Brixly är ett värderingsstyrt företag där man fokuserar på dess medarbetare och att man bygger för och med människor. Företaget jobbar också med ”Lärande bygg” när man rekryterar nya medarbetare, vilket Ahmed representerade som har sitt ursprung i Syrien. Brixly stöttar också föreningslivet, bland annat Grunden BOIS och man har ett bra samarbete med fackförbundet Byggnads.

Vi hade en givande dialog angående ämnen om oron för bostadsbrist, bostäder för alla, arbetslivskriminalitet, osund konkurrens, social hållbarhet, om ersättningsmaterial i byggandet istället för betong, bättre hållbarhetskrav och upphandlingar. 

facebook Twitter Email