Sommarhälsning från ordföranden

Hej kamrater!

”Det går fort i hockey” är ett vedertaget uttryck. Nytt uttryck kanske blir ”Det går fort i politiken” eller långsamt beroende hur man set det och om man tänker tillbaka på talmansrundorna efter valet 2018.

Något vi nog kan vara överens om är att det händer mycket i politiken och det är spännande. Mer spännande än vi hoppats.

Som ni vet fick SD igenom sin misstroendeförklaring av Stefan Löfven i måndags i riksdagen. Detta med hjälp av V. Detta pga den nu mer kända punkt 44 i Januariöverenskommelsen. Igår deklarerade C att de är beredda att stryka punkt 44 men med massa andra osossiga krav i gengäld. Personligen tror jag inte detta har minskat risken att vi står inför ett eventuellt ”extraval”.

Rapport från vad vi i vår styrelse (Mölndals arbetarekommun) gjort sen i måndags:

Då vårt partidistrikt meddelade att de behöver få in valledare från oss så kallade jag till extra insatt styrelsemöte i tisdags kväll. Valberedningen var sedan tidigare varsgod då vi efter sommaren skulle välja valledare till ordinarie val 2022.

Valberedningen blev nu ombedda att snabba på sitt förslag och det gjorde de med bravur. De lyckades få fram ett förslag med bred erfarenhet och vi i styrelsen hade inga problem att välja denne kamrat till vår valledare för ett eventuellt extraval men även för ordinarie val. Kamraten vi valt är Pernilla Övermark.

Precis som ni hörde i radiointervjun med Aylin Fazelian att hon har väskan packad. Lika ajour håller vi i styrelsen oss även om vi inte behöver ha packad väska. Lika ajour ber jag er att hålla er. Alltså inte med packad väska utan att ni hänger med i debatten, läser och tittar vad som sker i politiken. Kollar messengergruppen samt loggar in på ”Rosen för alla”.

Jag vet att jag slår i öppna dörrar för jag vet att ni är medlemmar för att ni har ett stort politiskt intresse med socialdemokratin i era hjärtan! Jag vet att nu står beredda om partiet kallar till kampanj eller snabbinkallad valrörelse!

Samtidigt som allt detta sker så är det midsommarafton och jag ber att få önska er en härlig sådan. Med tur kan den komma utan regn men blir det regn så vet vi att det alltid efter kommer sol. Precis som i socialdemokratin!

Vi kommer nog höras mer i sommar men passar ändå på att hälsa alla en härlig sommar! Tack för kämpande i nämnder och annat i ytterligare en vår i pandemins tecken. Nu har dock många fått både en och två vaccinationsprutor så sommaren och hösten ser försiktigt lovande ut. Var ändå rädda om er och följ restriktionerna.

Trevlig sommar!

Joakim Kahlman
Ordförande Mölndals arbetarekommunen

facebook Twitter Email