Tillsammans för trygghet på 1:a maj!

Socialdemokraterna i Mölndals 1:a majfirande hålls kl.11.30 i Stadshusparken i Mölndal. En familjedag för trygghet med tal av bl.a Marie Östh Karlsson, Kommunstyrelsens ordförande, Aylin Fazelian, riksdagskandidat samt Jacob Wihlborg, SSU. Vi kommer att ha många politiker på plats. Aktiviteter för barn, en lufthinderbana och självklart - korvvagnen:). Arrangemanget sker i samverkan med LO Facken i Mölndal.

Det enkla men samtidigt så svåra begreppet trygghet betyder så oerhört mycket för var och en av oss. I vardagslivet. På jobbet. I umgänget med varandra. På väg hem från torget, träningen eller vad det nu kan vara.

Trygghet känner egentligen inga gränser. Men samtidigt ser vi hur otryggheten breder ut sig. Fråga dem som är arbetslösa, blivit utsatt för våld eller
bedrägerier, väntar på vård, utsatt för mobbing eller kränkningar etc.

I skuggan av årets 1:a maj riskerar 350 anställda vid Göteborgs Kex i Kungälv att förlora jobbet. Lägg därtill alla som indirekt blir berörda så breder oron – otryggheten – för framtiden ut sig bland närmare 700 människor – varav flera bor i vårt närområde.

Patrik Karlsson (S)

Vi socialdemokrater sätter tilltro till att ägarna tar sitt ansvar och väljer att satsa på en modern, effektiv och öppen fabrik i vårt närområde. Tryggheten kan då återvinnas bland de närmast berörda och vårt behov av fler företag i vår region.

Det är inte utan anledning temat för årets 1:a majmanifestationer handlar om ökad trygghet. Den är inte en gång för alla given utan måste ständigt erövras. Det är en styrka att det råder en bred politisk enighet om att resolut bekämpa alla form av brottslighet ännu bättre.

Tryggheten grundläggs redan i tidiga år. Därför är den bästa starten i livet för våra barn så oerhört viktigt. Deras uppväxt ska präglas av trygghet på samma sätt som det är just tryggheten som är så oerhört betydelsefullt för även äldre människor.

Våra mål är därför givna, om än inte enkla:

•  Ingen elev ska lämnas efter i skolan.
•  Säkra en bostad för unga vuxna.
•  Utveckla företag och jobb.
•  Vården ska vara säker och trygg.
•  Ett värdigt liv på äldre dagar gäller.

En politik för trygghet handlar om det här. Den bygger på en stark respekt för varandra. Otrygghetens rötter måste raderas bort. Det är tillsammans vi är starka, det är tillsammans vi kan förbättra för varandra.
Det är Socialdemokraternas budskap denna 1:a maj 2018.

Patrik Karlsson (S)

facebook Twitter Email