Ylva Johansson besökte Mölndal!

Arbetsmarknads- och etableringsminister Ylva Johansson (S) besökte under onsdagen Mölndal. Det blev ett besök på Neon huset som är en verksamhet för att få nyanlända i arbete samt ett öppet möte i Folkets Hus Mölndal.

Vid besöket på NEON huset medverkade ordförande i Social- och Arbetsmarknadsnämnden Bernt A Runberg (S) samt förvaltningschef Mio Saba. Ylva fick en föredragning av verksamheten där Mio Saba och hennes medarbetare berättar hur man varvar praktik med språkträning. Man samarbetar också nära med Arbetsförmedlingen just för att snabbt kunna slussa ut nyanlända i arbete och sysselsättning.

Ylva Johansson var imponerad av verksamheten vid NEON huset, något som hon också kommenterade på sin Facebooksida där hon skriver att det finns många som kan lära av Mölndal.

Efter studiebesöket på NEON huset bar det vidare till Folkets Hus för ett öppet möte med ministern. På det öppna mötet så redogjorde Ylva för hur regeringen arbetar för att få nyanlända i in på arbetsmarknaden. Det blev också en möjlighet för Ylva att presentera den svenska modellen.

Aylin Fazelian, Stefan Gustafsson och Bernt Runberg hade förberett frågor från scenen. Flera frågor ställdes sedan från publiken. Det var en blanda kompott av frågor, kultur, arbete, etablering, kollektivavtal mm.

Efter mötet spelades en liten kortfilm in. Där fick Aylin Fazelian möjlighet att ställa ytterligare några frågor till Ylva Johansson.

Huvudansvarig för besöket och arrangemanget i Mölndal Pernilla Övermark som är Socialdemokraternas ordförande i Mölndal, det är också hit man kan vända sig med frågor om besöket.

 

facebook Twitter Email