Robin Håkansson, 32 år, ser skiljelinjen i höstens val!

Robin Håkansson är 32 år och jobbar till vardags som grafiker inom tidningsbranschen. Han är fackligt engagerad i GS facket samt har ett växande intresse för politiken. Det är facklig-politiska frågor som engagerar honom. Därför är det ett självklart val för honom att rösta på Socialdemokraterna i valet 2018.

Så här ser Robin på sitt val. Sedan början av 1900-talet så har facket och Socialdemokraterna tagit striden för att låta arbetstagarna få mer inflytande på sina arbetsplatser.

Trygga anställningsvillkor, semester, sjukersättning, OB tillägg, föräldraledighet, rättigheter till medbestämmande och facklig verksamhet är ett axplock av vad facket har stångat sig blodiga för. Socialdemokraterna har under de senaste 100 åren skapat bra förutsättningar för att alla skall kunna få ett tryggt arbetsliv. Trots allt detta så finns det mer att jobba för.

Socialdemokraterna vill se trygga anställningsformer, förbättrad A-kassa, rätt till barnomsorg på obekväma arbetstider, höjd pension samt införa en egenmaktsreform på arbetsmarknaden.
Detta går hand i hand med den trygghet som de som arbetar behöver. Ett skyddsnät som kan fånga upp dig den dagen du behöver hjälp!

Tyvärr så vill Svenskt näringsliv ihop med Moderaterna riva isär all trygghet vi skapat.
Robin ser kontrasten i Moderaterna som istället vill se försämrad A-kassa, lagstifta om lägre löner genom inträdesjobb, förändra LAS och ta bort turordningsregeln samt förlänga provanställning från 6 månader till 12 månader.
En lagstiftning av lägre löner genom inträdesjobb innebär att man vill sänka lönen med upp till 30% trots att de förväntar sig 100% arbetstid. Det skulle kunna innebära att ett restaurangbiträde skulle tjäna ca 11 000:- före skatt. Vem kan klara sig på dessa villkor?

Alla faller vi någon gång i livet, menar Robin och då är det så otroligt viktigt att vi har ett bra välfärdsskydd som fångar upp oss. Men blir det en alliansregering nästa mandatperiod så kan man inte förvänta sig att varken Ulf Kristersson eller Jimmie Åkesson skall stå där och fånga dig den dagen du faller!

Så uppmaningen till alla er som vill slå vakt om en trygg arbetsmarknad är att den vi tillsammans och röstar för trygghet, solidaritet och en bra välfärd. Vi ska rösta på Socialdemokraterna, det är så vi bygger Sverige tillsammans, avslutar Robin Håkansson

facebook Twitter Email