Tomas Angervik

Tomas Angervik blir ordförande i Skolnämnden!

Tomas Angervik föreslås bli ny ordförande i Skolnämnden i Mölndal. Han ersätter Patrik Karlsson som tillfälligt hoppade in i januari i år.

Nu är valberedningens förslag klart till ny ordförande i Skolnämnden i Mölndal. Valet föll på Tomas Angervik från Lindome. Tomas sitter i Skolnämnden idag. Han valdes in där för någon månads sen. Han har tidigare suttit i Utbildningsnämnden. Förra mandatperioden satt Tomas dock i Skolnämnden så det är ingen direkt nykomling som nu väljs in.

Valberedningen har fått lägga pussel denna gången eftersom det också ska utses en ny ordförande för Kultur & Fritidsnämnden efter Karin Vedlin. Även det valet ska ske på Kommunfullmäktiges möte den 21 juni. Då ska också Skolnämnden kompletteras med ytterligare ledamöter som avsagt sig sina uppdrag. Caroline Fri och Lovisa Rambjer slutar i nämnden, likaså Patrik Karlsson. Således har valberedningen haft det lite hett om öronen.

Patrik Karlsson har tjänstgort under det senaste halvåret i Skolnämnden och tog över när Solveig Hallin tog sin time-out.

– Det känns roligt, hedrande och utmanande att bli ordförande för Skolnämnden, säger Tomas Angervik. Jag är ju inte obekant med frågorna och har flera barn i skolåldern och inser att det komer att bli ett hårt jobb. Skolnämnden har stora utmaningar, inte minst med att minska storleken på barngrupperna i förskolan samt att säkra kompetensförsörjningen så att vi har behöriga lärare inom skolan, avslutar Tomas.

En närmare presentation av Tomas kommer ni att få läsa här inom kort!

facebook Twitter Email